onsdag 8 februari 2012

Vardagslycka 1

Det är lätt att störa sig på saker och blogga om det. Många gör det. Själv kan jag till exempel bli genuint upprörd när budskapet viskas fram i reklamfilmer. Varför gör de så hela tiden? Så meningslöst kan jag tycka. Beyoncés låt Countdown är också en källa till upprördhet, liksom onödigt användande av omvänd ordföljd. Men från och med idag ska jag inte bli upprörd, åtminstone inte i bloggformat. Istället ska jag göra tvärtom, lista saker som ger upphov till ett uns av lycka. Jag läste för ett tag sedan om någon som gjorde så, han listade 1000 saker att glädjas över, små saker. Nu är det min tur. Efterapning kan tyckas, men insikten om att man inte alltid (eller ens särskilt ofta) behöver vara först är en viktig insikt här i livet.

Nr 1. Att pricka en papperskorg från 3 m håll, med ett baklängeskast

(och under tiden som jag har försökt skriva inlägget har jag slagit i knät i en låda och bakat in en metallpryl i ett bröd, men det är glädjeämnen jag ska fokusera på, inget annat.. )

3 kommentarer:

Unknown sa...

Underbart, Johan! Helt rätt inställning till livet! :-)

Jag knycker nog den här idén från dig, den tål att spridas, eller hur!

CopyBat sa...

Sprid på!

Unknown sa...

Redan gjort, hehe... ;-)

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...