måndag 23 mars 2015

Tältsäsong 2015

SMHI har talat om att det är meteorologisk vår, fladdermössen flyger i Slottsskogen och vilken dag som helst ska jag tvätta bilen. Kanske redan imorgon. Men det tydligaste tecknet är att telefonen ringer, jobbförfrågningar rullar in på mejl och offerter måste skrivas. Fältsäsongen 2015 är strax här. Nytt i år är att det ska vara ett fast pris. Resor ska inkluderas, milersättningar ingå och boende räknas med i priset redan från början. För den kreative går det alltså att hitta ett bra pris att konkurrera med, att snåla in på kringkostnader och tänka efter. En kreativ lösning är att göra flera jobb på samma resa, skaffa ett datorprogram som räknar ut resrutter, köpa en snålare bil eller varför inte slå till med inköp av ett tält?
Ett tält köper man dock inte hur som helst, inte utan att googla. Och googlar man hittar man länkar till bland annat safaritält, partytält, säsongens tält, pop-uptält, medeltida tält, karantäntält och polartält. Det finns tält för alla, så också för fältarbete. Jag ser framför mig ett lättuppsatt tält av safarimodell med uppblåsbar fåtölj och skrivplats i plast. En solladdad lampa hänger från innertaket och en tripod-grill står utanför och luktar mat. Allt detta hittar man lätt på samma ställe, bara en knapptryckning bort. Dessutom finns karthållare, extra kompassnålar, förvaringsskåp i campingmodell, hopfällbara vattenbehållare och smidiga bestickset. År 2015 förvandlas mitt kontor till ett högteknologiskt tältläger.


Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...