onsdag 17 september 2014

Västnytt

Mitt löfte om engagemang sprider sig, vänner hakar på, Västnytt gör ett inslag och SVT Debatt hör av sig. Detta innan MP i Bollebygd ens har svarat på mitt mejl. Och inte nog med det, nu är jag med i skolrådet också.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Johan,

Det vore bra om du kan inför lite respekt för vetenskap inom MP. Tyvärr trumfar ideologi allt för ofta vetenskap inom politiken, och detta gäller i hög grad även miljöpartiet. Se till att de accepterar vad vetenskapen kommer fram till när olika teknologier ställs mot varandra. Om det visar sig bättre för miljön med GMO än konventionella grödor så bör man välja GMO. Innan man som i Tyskland väljer att lägga ner kärnkraftverk före man lägger lägger ner kolkraftverk så kanske man bör göra en vetenskaplig konsekvensanalys, och sedan lita på vad den kommer fram till. Och om konventionell odling av vissa grödor visar sig vara bättre för miljön i stort är vad ekologisk odling är så kanske vår goda magkänsla för ekologisk odling få ge vika. Dessa stora frågor beslutas nu tyvärr på ideologisk grund. Jag säger inte att GMO, kärnkraft eller konventionell odling är bättre, bara att det går att få svar på dessa frågor genom vetenskap, samt att man bör lita på vad sådan vetenskap kommer fram till. Tyvärr håller inte många inom MP med om detta påstående, utan man litar mer på vad gröna ideologer historiskt tyckt. Detta får konsekvensen att det politiska arbetet man utför inte maximerar positiva effekter för miljön.

Här nedan är ett axplock av några stolligheter inom MP som kan vara intressanta för dig med en vetenskaplig bakgrund att ta tag i? Om MP inför evidensbaserad politik med miljöfokus så tror jag man har mycket att vinna, både i form av väljarstöd och i konkret vinster för natur och människor.

http://www.vof.se/folkvett/ar-2005/nr-2/miljopartiet-och-vetenskapen/

Hälsningar från en motvillig MP-väljare (och tidigare kollega).

CopyBat sa...

Jag är medveten om att det finns grönflummiga krafter inom MP och har gjort så under hela partiets historia. Men samtidigt har Miljöpartiet flest andel högutbildade politiker av alla riksdagspartier. De senaste åren, inte minst genom Wetterstrands ledning, har MP tagit flera steg i rätt riktning. Självklart kommer jag att stå upp för vetenskapen, något annat alternativ finns inte.

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...