tisdag 12 april 2011

Snacka spel

Jag var i Danmark i helgen, en liten weekend med bad, glass och dansk öl. Och på färjan var det mycket folk, som det brukar vara. Många stod vid spelautomaterna och drog, väntade, hoppades och drog igen. Ljudet väckte minnen till liv, ljudet av semester i Danmark. En och annan krona har även jag spenderat i de enarmade banditerna, men det var ett tag sedan. Suget att bli av med pengar har avtagit. Och kanske är det vanligt, att det avtar med åren alltså. För många av dem som stod klistrade var nämligen ungdommar, en hel del i joggingbyxor, kanske får man plats med många mynt i sådana? 

Förr var en del av spänningen att det först på internationellt vatten var tillåtet att spela. Idag finns internationellt vatten i varenda vardagsrum, ändå är det uppenbarligen något visst med klirret, lockelsen och känslan av att vara på väg. Och på nätet har man fattat detta, sajterna efterhärmar fantasin och lockar. Det är enkelt att spela, men viktigt att reflektera över varför ibland. Och även det kan man göra på nätet. Tänk, snacka, fundera över gränser, läs på och ta del av speltips.    

Inga kommentarer:

Spridning

Idag besökte jag Finnekumla kyrka (igen) för att prata ljus och mörker med SVT Nyheter. Och härom dagen ringde en journalist för en pratstun...