torsdag 6 maj 2010

Fladdermöss i skorna

Fladdermöss är fridlysta och får inte avhysas hur som helst. Och ofta stör de inte särskilt mycket, eller egentligen inte alls. Men det händer. En familj i Halland har nu fått dispens att göra sig av med ett gäng dvärgfladdermöss som hade ovanan att invadera både skor och säng. Även stekpannan var bebodd enligt uppgift och uppenbarligen även tandborstglaset. Men nu får de alltså flytta på sig.



Läs mer och mer och mer

2 kommentarer:

Rikke sa...

Hej, jag undrar lite saker kring fladdermöss.
Jag har varit väldigt intresserad i fladdermöss sedan 4 år tillbaka, och jag undrar om man kan ha dem som husdjur ? Sen, vad de äter och den största lagliga arten här i Sverige som man kan ha som husdjur.
Hur stort utrymme behöver en fladdermus för att må bra ? Och vad kan en fladdermus kosta cirka ?

Jag är väldigt tacksam för svar, har funderat över detta ett bra tag nu. Kommentera gärna vilket som helst inlägg på min blogg för svar, det hade varit mycket lättare för mig då.
Tack på förhand, mvh Rikke.

CopyBat sa...

Att ha fladdermöss som husdjur är inget jag rekommenderar... men visst, jag kan lämna en kommentar på din blogg om det också

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...