torsdag 7 februari 2013

Silke och choklad

Det är mycket nu. Igår firade vi semikolonets dag och idag är det tanken som ska uppmärksammas. Nästa vecka ska vi äta semlor och vara med nära och kära, detta före respektive efter askonsdagen, vilken troligen kommer att hamna lite i skymundan. Nutidsmänniskan med vardagspussel och röda scheman kan därför behöva lite hjälp i allt detta firande. Vad är en lämplig present på Alla hjärtans dag?

Naturen kan ge oss svaret.  Spindlar till exempel, de är bra på presenter. Det är inte ovanligt att hanarna spinner in en gåva till sin tilltänkta, en fluga förpackad i finaste silke. Kan det vara ett bra tips? Snålare hanar, eller spindlar i tidsnöd slår in resterna från sin egen mat och försöker dölja hafsverket med en god parfym. I allra värsta fall kan en torkad myra eller några växtdelar förpackas och presenteras som gåva. Och varför inte? En blomma inslagen i parfyrmerad silke, det kan ju inte gå fel. 

Eller så väljer man helt enkelt choklad av finare snitt. Och låter en professionell leverantör av kärlekspresenter göra jobbet.    

Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...