torsdag 5 januari 2012

Bloggåret 2011:1

2011 års bloggrubriker presenterade i nån sorts krönika över det gångna året. Vi börjar med halvår nr 1:

Januari och en Dinosaurie överlevde katastrofen, T-rex var ingen hyena i Naturvetenskap och språk utan Evolution av fel, en Dino med ett finger. Och DM - next generation av Utrotningshotade forskare är en Kam för honorna, ett Science Slam och som i Pleistocene Park Faller för farliga fågelkillar, Gen-polare som Rävar mäter med magnetfält. När Gryningslöparen i Fladdermusvinter 2 är Minskad mångfald = enfald och Händer styr tanken med Fladdermöss på tork. Tårar = kemiska signaler och Hundar förstår och är Fortfarande på poängplats när WWF 50 är en del av Bloggåret 10:2 och Bloggåret 10:1. Teckna – dissekera alla Främmande arter som ger massutdöende när Neandertalarna inte bara åt kött som Ljusförsvar.


Februari och Åsklår med en Fladdermus som bor i en köttätande växt. I Year of the bat härjar en Svårstoppad svampsjukdom, i Snigelhjärta av Guld och silver då Allt om handskar påverkar Vetenskap och religion. Apa eller människa? Bad Project och Tagg-prat är upp 8 steg i en Upprättelse för Lucy. Total Informationskollaps, en Rap guide to evolution och en Simmande fladdermus är på Rea och 12:a. I Barnarbete och meningsfull utbildning är Björnsömn nyckel till hjärtproblem? All in är 1 miljon döda fladdermöss, 40.000 Sörjande schimpanser och en Titanoceratops i Sci-fi learning.

Mars och Färg ger längre liv, 50.000 Bortglömda byggstenar till livet som en Skalle inlagd på Akademiska. På Textival 2011 har Få fladdermöss har rabies. Men att Att fånga en robotfjäril är som Evolution made us all, alltså Snabbare nät med minilaser, en Massparning Omringad av Berg i Earth Hour 2011. Som Roulette med Kortare dygn och med Dinosauriefjädrar mot kalla vintrar när Fjärilar flyttar med vinden. Sjungande möss under Supermåne sjunger Äpplen förlänger livet när Det lönar sig att doktorera? Vår eller bara fel? Lyssna på musik - en biologisk egenskap.

April och Fladdermusfilmfestival med Fladdermusvandring på Hovdala. Myror bygger livflotte i en Nödutgång i Tykarp, det är Bad-påsk med Två solar - svarta växter och Fladdermöss på UR. Valar sjunger det senaste i Tax & Tass, en Eftersökt mellanörsmellanform. Gamla fåglar luktar hos Fladdermöss med separata hushåll och Alkohol får oss att minnas Poängsystemet. Ljudföroreningar Snacka spel med Gamla snäckor - nya klimatmodeller och Fladdermöss bestämmer snurr-tid med Tankekraft, Kaffe-gener och Dinosaurielöss. Att fota törstiga fladdermöss gör Fladdermöss värda 50 miljarder dollar.

Maj och Hörselsyn när Anomalocaris - nu större är Recenserad på Fladdermuscentrum Taberg. 700 Te, kasino och enchiladas i Bläckfisk-kontroll gör Fladdermusforskare prisad. Dino-kroko-fågelträdet tillbakaflyttat och Slutet är nära när Arter dör ut långsammare som en Ny primatsläkting från Texas. Ät mindre - lev längre är Sista chansen då Neandertalare dog ut tidigare. Einstein hade rätt, Darwin bloggade med Små, snabba T-rex, Mördarsvamp och zombiemyror i Vetenskapsroulette. Fladdermöss på dagen nr 2222 på Vetenskapsfestivalen 2011 figurerar Arga fisködlor, ett Centrifugseminarium och en Pungvarg eller Tasmansk tiger? Star Wars-dagen inföll på Fladdermuscentrum Taberg där Nötknäckare åt gräs.

Juni och det är Sommarstängt med Hyrbil och Stör i Fritsla. Men Årets rabieskoll är Varmare snabbare Här i För-paus på SNF och Fladdermuseum.


Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...