måndag 3 januari 2011

Bloggåret 10:2

Andra halvan av 2010 bjöd på nedanstående bloggrubriker. Första halvåret finns här.


Juli och fladdermöss fixar eget mörker i semestertid.
Augusti-barbasteller smyger sig på byten. En uppdatering av 650 miljoner år gamla svampdjur ger blandade dinosaurier och sista orden i Mölndal, med Muhammad-terror i ett Poängsystem för Struktur och Livskvalitet. Miljön splittrar så blocken och bläckfiskar härmar plattfisk bland tjocka drakar i Europa.

September och kvar på poäng. Det var inte vi, fossil ändrar inte historien med tänkande havsborstmaskar. Veckans krönika behandlar Västtrafik-taktik när metall katalyserar livet och Puckel-dinosaurier ser Mölndal C som en sevärdhet. Myror skyddar samtidigt skog och levande förfäder till sarkastiska sexåringar är tillgängliga blåbär som liftar mellan isflak. Fladdermusflytt kartläggs som jordens mest okända. Ta chansen att se 5-metersfåglar från Chile, när parkeringsegoism är lika kostsamt som att sluta tänka. Klimatförändring spåras i herbarier med en uppiggande provrörsdusch. Och Kosmoceratops är fotosynteshärmaren på sladdsemester.
Oktober med självmedvetna apor och dinosaurier i Köpenhamn, då Ig-nobelprisad fladdermusstudie gör dinosaurier ännu större och ett litet inläggsjubileum varar 6 timmar. Recenserad och nedpetad i  250 miljoner år gamla dino-spår, då Yoda från Papua Nya Guinea skapar fladdermusutställning. Triceratops var Torosaurus och gnagarprimat i ekorrskrud, med pappersmanus, valbajs, fjärilsmedicin och bläckfiskhörsel. T-rex var kannibal och långnackad sengångare och rimfrost lägger sig i den bästa av världar. Man kan nu höra former i ny fladdermusblogg, se lila vindkraftverk och bli kär på en femtedels sekund. Men mindre is ger mindre is och regn i näsan. Och snöboll visade sig vara förutsättning för liv, då primater inte föddes i Afrika med komplett långhals.
November och att föda upp 20.000 trollsländor med fladdermöss och vindkraft, igen. Alla ytor är vatten och Harry Potter hotar ugglor. Men Anomalocaris är inte så hemsk och när fick vi hörsel? Graptolit - nu också förlag och fyra av årets klimatlösningar. Tänka = olycka när T-rex blir ännu snabbare. Sortera ljud som en fladdermus med rimfrost i den bästa av världar, i rabiesskräck för dödsmusen, nåja. Stavhopp för flygödlor gör hjärnan är en sexig nöjespark och 10 till 17000 kg på 30 miljoner år, Pohlman förklarar.
December och apor är inga gamblers i evolutionsspel, i ekolokalisations-sång. Rymdvarelser på jorden vid livets uppkomst krävde värme i Fladdermus-vinter. En ny art var tredje dag och ny horndinosaurie då rimfrost i den bästa av världar går framåt likt gorillor. Dragons of the Cretaceous är Guds partikelaccelerator, som pappa, pappa, barn. 40 spänn per poäng ger 480.000 kalorier när fulla fladdermöss flyger rakt och seende fladdermöss krockar. En julklappskombo och lika många skäl som 30.000 besök är en biologisk dator som julklappstips. En nymffladdermus är nummer 19 i Sverige som skjuter i genetikens namn. Och en rim-etta i 3 miljarder år av gen-evolution ger juluppehåll och bingo för Vego-monster och nyord 2010.

Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...