måndag 3 januari 2011

Bloggåret 10:1

Bloggåret 2010 bjöd på följande rubriker:

Januari och tillbaka i vargavinter, med fladdermöss på rehab och bibliotek, när facebookjobb och 395 miljoner år gamla fotspår gör det kallt för fladdermössen i tigerns år. Dinosaurier andas som fåglar, när naturen ses som skapelse och lemurer seglar till Madagaskar. Och med Dawkins nedåt, avslöjas ekohemligheter i 3D. Högtid och andakt, när dinosaurier flyger och fåglar går.
Februari, från smäll till Erectus med ny långhalsjätte och långt liv i träd. Med Remipeder och  insekternas ursprung, blir jag tvåa tillsammans med vattenlevande dinosaurier och dino-vandring i permafrost. 30 cm/tim och prickig insida. 1, 3, 19, 1995, 19 & 242. Trevligare att äta två, Viltrehab vet, reas ut med fladdermus i minusgrader. När fåglar blev dinosaurier, med mer flow, mindre blogg och plötsligt finns inte naturen längre. Comeback då flygande hundar siktar snett i Ursoppa eller heta källor, på prekambrisk anemonpromenad med G W Bush – slemskalbaggen med dinosauriefärgen den ruttna fisken ger svar på.

Mars och mentala ljudbilder, meteorit eller inte, nytt fågelfossil, ny människa, eller bara äldre? När apor vet att de vet. Och att lyfta 65 ton sandmonster, ger topp 3 när vulkaner öppnar dinosauriedörren. Med stegräknare och stereodoft, tvåfotade i träd ska man slåss, fly eller stå ut som annelidfossil i fladdermusgrupper. Men 3:e uppgiften först, fler grodor, via FedEx och tro blir man ren utan klocka, får rabies via uppkopplade bakterier och ett utdött ägg-DNA. 10.000 dinosaurier - nu ännu äldre än för-lemur med hjärnhälsa. Och som etta på zoologipallen, med en griz-björn, en dinosaurieätande orm är det ännu långt kvar.
April och vårtecken, när elefanter har bi-alarm. Med en flygödla från Texas och eremitkräftor i bostadskö, sörjer schimpanser 400 +. När samtidigt fladdermusholkar på bulgarisk fladdermus-tv ställs in pga ask-väder och förhinder, anländer den stora farinodagen med vätgasdrift. Giganotosaurus står i Köpenhamn och hemmaplan inventeras. Venus lever i nya Homo-släktingar, i ny fruktvaran och med större perspektiv är det slutreat. Myggor sprider vaccin, lever ett syrefritt liv och tänker på miljön. Men köttätande växter dör av, tar påsklov och blir en fladdermus när jorden inte frös.
Maj håller ställningarna med nya horndinosaurier, med bläckfiskarnas ursprung och 8 miljarder som stoppar skövling. Varmt eller kallt blod hos dinosaurier, en valfråga.. typ, liksom mammutdöd gjorde världen kallare, slutet och Östersjön blir saltare med konstgjord spindeltråd, med vita näsor som sprider sig och krönikör på livets träd. Tävla är lika illa som att jagas, när dinosaurier äter snabbmat.  Fredrik Lindström och evolution har neandertalgener och fladdermöss i skorna när fotosyntesen blir fotograferad hittas transylvanska mini-dinosaurier och mammutblod blir återskapat.
Juni och krokobältkon kostar 25 spänn. Under världsmiljödagen, över en naturnatt bildas ett svart hål i Kina och sonardialekter bland havens nomader står upp mot värmen. Diplomatiska delfiner spårar fisk med morrhår i rabiesövervakning. Och med varmt blod i kallt hav står Forskning für alle för semesterstängt.

Del 2 - juli - december finns här

Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...