onsdag 27 januari 2016

Balans

Bilden kommer härifrån

Om man tar Kornhalls färja, kör mot Marstrand och passerar Kärna. Rakt genom rondellen alltså. Och sen efter sex kilometer eller så tar av till vänster. Då kör man förhoppningsvis mot Tofta, vilket man når två kilometer senare. Om man sen ser en herrgårdsallé och tar till höger där, kör man förbi ett stall. Och vid backkrönet kan man parkera. Där finns en smedja, men om man går vidare kommer man till Tofta Bränneri. En vacker byggnad från förr. Och mitt emot denna går en liten väg kantad av askar och bokar. Följer man den kommer man strax fram till ett spa, åtminstone om man får tro vägbeskrivningen på nätet.
                     

På Tofta spa erbjuder man en kurs i kreativ balans, eller gjorde i alla fall förr. Jag har inte gått den kursen. Jag tror inte den är något för mig. Men jag gillar orden kreativ och balans ihop, om man bortser från hur religiöst det kan låta. Jag bortser i alla fall från det, lånar orden och känner på dem en stund. Det är det där med balans som är viktigt. Många är kreativa i den mest obalanserade av miljöer. Det är antingen imponerande eller bara sjukt. Eller så är det en myt att konstnärer måste leva i misär för att skapa. Jag är i alla fall inte en av dem. Jag måste må bra för att vara ens i närheten av kreativ. Därför är det fikabröd som gäller till kaffet idag. Jag har en bok att skriva. 

Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...