lördag 26 september 2015

Sveriges första fladdermusbok ute nu

Nu går det att beställa
Fladdermöss
 - i en värld av ekon
Vi skymtar deras flyende skuggor i sommarnatten, hör deras parningsrop i höstmörkret och anar de flyktiga silhuetterna i det dunkla gatljuset. Fladdermössen bor i våra hus och jagar i våra trädgårdar och parker. Men vilka är de och hur lever de?

Fladdermöss – i en värld av ekon är den första svenska boken om fladdermössens liv. Den handlar om säregna, fascinerande och mytomspunna djur, däggdjur precis som vi själva, lika i grunden men ändå så annorlunda. Boken sträcker sig från Mayatemplen i Latinamerika till svenska jordkällare, från Kenyas slätter till bergen i Taiwan. Texterna och fotografierna ger en fantastisk inblick i den värld av ljud och dofter som fladdermössen möter varje natt. Vi får läsa om hur sinnesintryck långt bortom vår mänskliga uppfattningsförmåga formar deras tillvaro. Vi lär känna fladdermössens natur, deras långa historia och relation till människan och får berättat om nyttan de gör i naturen. Natten kommer aldrig mer att kännas ensam.

Boken finns att beställa direkt från Hirschfeld förlag samt hos Bokus, Adlibris och Ord&bok. Snart kommer den även att synas hos en bokhandlare nära dig. 


2 kommentarer:

Balloonfighter sa...

Den ligger redan på mitt vardagsrumsbord! Mycket trevlig läsning och fantastiska bilder.

CopyBat sa...

se där ja, kul :)

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...