torsdag 12 februari 2015

Hyra bil


Detta är en annons

Det var sol och tio grader varmt igår, i februari. I förrgår samma sak, är det redan vår? Mycket tyder på det. Hundbajset till exempel, det som gömt sig i snön har nu tagit över trottoarerna och beblandat sig med det onödigt tjocka gruslagret. Fladdermöss har börjat vakna ur årets korta vinterdvala och ljuset sprider sig i de solkiga fönstren på morgnarna. Det är dags att planera fältsäsongen.

I år har jag bokat in ett jobb som kräver miljöbil, det ingick liksom i upphandlingen. En fin tanke som ändå ställer till det lite. Jag kör på etanol till vardags, men det är inte nog. Gas ska det vara. Min son kräver att jag ska köpa en ny bil och visst, jag är beredd att hålla med om att det vore trevligt. Man kan ju ha en bil på företaget har jag hört. Men tills vidare funderar jag på att hyra och alldeles nyss googlade jag på ”hyra gasbil”. Första träff var från 2008 en annan från 2006. Det var tydligen inga hyrföretag som hade mutat in orden miljö- eller gasbil i Googles annonstjänster. Lite märkligt kan man tycka så här 2015. Jag sprang dock på en annan tjänst, smidig om man vill hyra billig bil. En snabb sökning gav mig lite olika alternativ som talade om att jag lätt kan hämta bil av nästan valfri modell i Borås, köra runt och lämna tillbaka och inte behöva tänka på annat än att tanka. Men gas? Nja, inte lika lätt. Men det ska nog gå det också. Eller så provar jag med el istället, det vore ju faktiskt ännu bättre. 

Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...