fredag 27 januari 2012

Miljoner sökes

Fladdermuscentrum Taberg - Sveriges första och enda fladdermuseum öppnade i höstas. LONA-pengar (lokalt naturvårdsbidrag) och ideellt arbete gav en utställning och hundratals besökare de första helgerna i oktober/november. Museet öppnar igen i sommar och kommer att vara tillgängligt för besökare i samband med gruvvisningarna i Taberg. Dessutom utlovas ett eller annat evenemang på sportlovet, kanske på påsklovet och dessutom en holkbyggardag i maj.

Men det är också dags att ta nästa steg, steget från en utställning till ett kunskapscentrum, med nätverk, seminarier, informationsverksamhet, naturskola, forskning och regelbundna happenings. Men till det krävs pengar. Så om någon av er (två?) trogna läsare av denna blogg råkar vara miljardärer, får ni gärna läsa vidare.

Vi behöver alla idéer, bra och dåliga på hur vi kan förverkliga Fladdermuscentrum Taberg. Tips på finansiärer, stipendier, bidrag och lönsam verksamhet. Jag släpper frågan fri: hur finansierar man ett fladdermuseum?

  

Inga kommentarer:

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...