måndag 2 februari 2009

14 av 100 mot Darwin

Aftonbladet har idag en omröstning om huruvida man tror på Darwins idéer eller inte. Som om man skulle rösta om gravitation, tror ni på den? Hur som helst, hittills har 14 av 100 svarat nej. Nej alltså.
Ok, en eller ett par obstinata bakåtsträvare finns ju alltid. Men 14% av svenska folket (i den mån Aftonbladets nätsajtsläsare kan anses vara representativa) misstror något som är en vedertagen grundsten i en hel vetenskap. Skrämmande. 16% av läsarna har tänkt sig besöka ett evenemang i samband med Darwinåret i år. Kanske fler borde göra så.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, nu blev jag mörkrädd. Undersökningen skulle nog inte hålla för en vetenskaplig granskning - urvalet är ju inte representativt - men ändå. Resultatet visar ju i allafall på en tendens. Läskigt.

Läste någonstans att en tredjedel av USA:s befolkning förkastar Darwin till förmån för Bibelns skapelselära.

Anonym sa...

Tänk att det finns så många medlemmar i svenska kyrkan som tror på Darwins idé. Svenska kyrkans medlemmar består av icketroende...

Övervakning och planeringsångest.

 Våren visade sig. Och försvann. Fladdermusstationen som är monterad på garaget, riktad mot sjön, avslöjade att en dvärgpipistrell var här o...